10 Mayıs 2011 Salı

OTOPARKTA "BİT PAZARI" -ATAKÖY'DEKİ AIRPORT OUTLET CENTER'IN AÇIK OTOPARKINDA HER CUMARTESİ GÜNÜ KURULACAK BİT PAZARI!


Ataköy'deki Airport Outlet Center Genel Müdürü Burçin Bendegül, açık otoparka her cumartesi kurulacak bit pazarını, ilk hafta 16 bin 283 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, "Asıl amaç, Londra ve Paris'te olduğu gibi İstanbul'da da insanların rahatlıkla bit pazarına gelip ürün almalarını sağlamak" dedi.

Bendegül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alışveriş merkezinin açık otoparkında her cumartesi günü 10.00-18.00 saatleri arasında "Bit Pazarı" etkinliği gerçekleştirileceğini kaydetti.

İlki 19 Şubatta düzenlenen etkinliğe antikaseverler ve koleksiyonerlerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Bendegül, bit pazarını ilk hafta 16 bin 283 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Her bütçeye uygun antika ve yarı antika eşya ve objelerin yer aldığı bit pazarında 20 liradan 8 bin liraya kadar birbirinden değerli ve değişik yüzlerce objenin sergilendiğini anlatan Bendegül, etkinliğe ilk hafta toplam 43 esnafın katıldığını belirtti.

Bit pazarında ziyaretçilerin taş plaklardan yükselen Zeki Müren, Orhan Gencebay, Gönül Yazar'ın yıllara meydan okuyan sesiyle karşılandığını kaydeden Bendegül, pazarda ziyaretçileri çocukluk ve gençlik yıllarına götüren eski oyuncaklardan film afişlerine, pikaplardan taş plaklara, bavyera ve limonge porselenlerden cam objelere, fotoğraf makinelerinden eski paralara, hamam taslarından nalınlara, bakraçlardan taş baskılara, tespihlerden broşlara, elişi kartlardan Osmanlı işlemeli kumaşlara kadar bir çok ürünün yer aldığını aktardı.

Bendegül, pazarda her hafta 16.00-17.00 saatleri arasında "çıtır mezat" düzenlendiğini belirterek, mezatta onlarca yarı antika objenin başlangıç fiyatı olarak 1 liradan satışa sunulduğunu ve açık artırma usulüne göre kıran kırana geçen mücadelenin ardından son sahiplerini bulduğunu anlattı.

Ayda bir de büyük bir müzayede düzenleneceğini, ilkinin de 19 Martta gerçekleştirileceğini belirten Bendegül, yakında kurulacak internet sitesi üzerinde de duyuların yapılacağını kaydetti.

Bendegül, "İstanbul'un doğru düzgün bir bit pazarı yok. Asıl amaç, Londra ve Paris'te olduğu gibi İstanbul'da da insanların rahatlıkla bit pazarına gelip ürün almalarını sağlamak ve bunu desteklemek. Londra ve Paris'te insanlar bit pazarından geçmişe ilişkin çok güzel objeler alabiliyor. Geçmişle bugün arasında bağ kurabilmek istiyoruz. Amacımız, sadece açık otoparkta bir bit pazarı etkinliği değil. Biz, bit pazarı kültürünü tüm halka yaymayı düşünüyoruz. Koleksiyonerliği bir hobi haline getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Burçin Bendegül, antika meraklılarının ve koleksiyonerlerin birbiriyle kaynaştığı ve tanıştığı bit pazarında yeni koleksiyoner olan veya olacak kişilere ürünler hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti de yapıldığını bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder