13 Temmuz 2010 Salı

GALATA..BUTİKLER..


Paristexas
Japonların moda ve markalar konusunda ne kadar hassas olduklarını biliyoruz. Bu hassasiyetin farkında olan tasarımcılar, Japon pazarı için ayrı koleksiyonlar hazırlıyorlar. Galata’daki Paristexas'ta bu pazar için hazırlanan koleksiyonlardan seçmeler bulunuyor. Bu küçük butiği gezerken "Aaa Phillip Lim de varmış" diye çığlık atabilirsiniz. Marc Jacobs, Vera Wang, Diana von Furstenberg, Anna Sui, Chloé ve Paul&Joe burada bulacağınız markalardan sadece birkaçı. Aksesuarlarda tasarımcı imzası yok ama indie Japon tasarımcılara has sıradışılık var. Paristexas'ta gözünüze kestirdiğiniz parçayı almakta acele etmenizde yarar var. Çünkü bir parçanın aynısından bulmak oldukça zor. Kendine özgü olmaya bayılanlara duyurulur.
(0212) 252 49 90
Bereketzade Mahallesi Camekan Sokak 4, Galata

Midnight Express
Ülkemizin en kişilikli kreasyonlarını yaratan tasarımcısı Banu Bora ve eşi mimar Tayfun Mumcu, Midnight Express'i geçtiğimiz yıl İstanbul'un moda ve tasarım hayatına kazandırdılar. Böylece, önce İstiklal Caddesi'ndeki Mısır Apartmanı'nda, sonra da Bebek'te niş tasarımlar bulabileceğimiz adreslere kavuşmuş olduk. Yerli ve yabancı birçok markanın bulunduğu Midnight Express mağazaları şehrin en elegan alışveriş noktaları. Türk tasarımcılardan Özlem Kaya, Ümit Ünal, Simay Bülbül, Özgür Masur, Deniz Yeğin, Buket Fikircioğlu, Onur Eraybar ve Banu Bora'nın tasarımlarını burada bulabilirsiniz.
(0212) 251 19 68
İstiklal Caddesi Mısır Apartmanı 163/5, Galatasaray
(0212) 257 95 14
Cevdet Paşa Caddesi Germencik Sokak Bebek Palas Apartmanı 1, Bebek

Ümit Ünal Doors
Ümit Ünal, butiğini Asmalımescit'te açınca, restoran-kafe-bar üçlüsünden ibaret olduğunu düşünülen Asmalı'ya taze kan gelmiş oldu. Oralarda gezinirken Ümit Ünal Doors'un önünden transit geçip gitmek mümkün değil. Zira burası sizi içeri davet eden bir butik. Butikte Ümit Ünal koleksiyonlarının yanı sıra gri.ümitünal adlı daha genç, renkli ve uygun fiyatlı bir koleksiyon da bulunuyor. Ünal'ın rüyalarından yola çıkarak tasarladığı tişörtler özel ilgiyi hak ediyor.
(0212) 245 78 86
Asmalımescit Mahallesi Ensiz Sokak 1/B, Beyoğlu

İkon Vintage&Today
Konu moda olduğunda eskiler gibisi yok. İkinci el kıyafetler, hem geçmişin ruhunu beraberlerinde getirdikleri hem de benzersiz bir tarza sahip olmanın kestirme yolunu sundukları için her moda müptelasının vazgeçilmezi. Türk insanı ikinci el kıyafetlere 'eski ve pis' gözüyle baktığı için şehrimizde ikinci el mağazaları mumla aramak zorunda kalıyoruz. İkon, bu ikinci el mağazalar arasında en şık olanlarından bir tanesi. Çoğu Paris'ten getirilen vintage parçalar, temizlenip onarılarak satışa sunuluyor. Buraya geldiğinizde 'başkalarının eskisi' fobinizi yenmen zamanının geldiğini anlayacaksınız.
(0212) 251 06 77
Firuzağa Mahallesi Bostanbaşı Caddesi 20/A, Galatasaray

Building
Butik ve restoranı bir arada sunan bir mekân Building. Burayı en iyi tanımlayan sözcük deneysellik. Sedef Kırdök, Cenk Tavukçuoğlu ve Serkan Yılmaz'ın hayata geçirdikleri Building projesi, alışılagelmiş kalıpların dışında yer almayı seviyor. Yemeklerin sunuluşundan giysilerin tarzlarına kadar her şeyin sıradışı olduğu bir mekânda bulunmak insana Avrupa'daki konsept mağazalardan birindeymiş hissini veriyor. Kıyafet ve aksesuarlarda özgünlük arayanların Building'e göz atması bir gereklilik.
(0212) 243 07 17
Serdar-ı Ekrem Caddesi 27/A, Tünel

Antijen
Antijen, eskiden ihraç fazlası ürünlerin ağırlıklı olduğu bir mağazayken artık dikişlerin gözünüzün önünde yapıldığı bir atölyeye dönüştü. Burada satılan giysilerin çizimlerini mağazanın sahibi Nilüfer Karaca yapıyor. Elbise ve etek gamı oldukça geniş olan Antijen'de her zevke hitap eden modeller mevcut. Tütülü, 50'li yılları anımsatan etekler de, derin sırt dekolteli oturaklı elbiseler de var. En güzeli de modelini beğendiğiniz bir kıyafeti mağazada bulunan farklı bir kumaştan diktirebilme şansınızın olması. Hizmette sınır tanımayan Antijen, kendi modelleri dışında beğendiğiniz bir modeli götürdüğünüz takdirde sizin için dikim de yapıyor.
(0212) 251 86 14
Yeniçarşı Caddesi 9/B, Galatasaray

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder