30 Haziran 2010 Çarşamba

AYA NİKOLA BUTİK OTEL..BÜYÜKADA...PERİ MASALI SANKİ :)








Çok romantik..sevgilinizi kolunuza takıp götürün..kesin..:)
söylediklerine göre bu otelin enerjisi evlendiriyomuş..
Hürriyet'te otelin sahibi Aysel Buluş ile yapılan bir röpörtajda böyle demiş kendisi:

Büyükada’da bir otel var ve bu otele gelen çiftlerin büyük çoğunluğu buradan evlilik kararı alarak ayrılıyor. Romantik ortamıyla insanı çeken Aya Nikola Butik Pansiyon’un sihrini ve Büyükada efsanelerini otelin sahibi Aysel Buluç ile konuştuk.

Aysel Hanım nedir bu Aya Nikola efsanesi?



Büyükada’nın doğu sahilinde, Sedef Adası’nın karşısında yer alan Ayios Nikolaos Manastırı’nın bulunduğu yöre Bizansın Karya yerleşimidir. 1509 depreminin ada toprağında oluşturduğu çatlaklar 14.yy eseri olan manastırın ağır duvarlarının zemine belirgin oranda gömülmesine neden olmuş. Külliye bu nedenle ada sakinleri arasında Batık Manastır olarak da bilinir. Manastırın 1894 depreminde harap olup çan kulesiyle birlikte denize yıkıldığı, fırtınalı günlerde derinlerden çan sesleri geldiği, Batık Manastır adının bu söylentiden kaynaklandığı da anlatılır.

Peki, Aya Nikola Butik Pansiyon’da konaklayacakları neler bekliyor?



Aya Nikola’da 11 adet oda bulunuyor. Bu odaların hepsi dizaynında yer alan taşlardan adını alıyor. Akik oda, turkuaz oda, ametist oda gibi odalarımız var. Her oda ayrıca ait olduğu taşın renginde. Bunun dışında Ege mutfağından yemekler ve içkiler sunuyoruz. Odaların atmosferi de romantizme katkıda bulunuyor. İnsanlar yattıkları yerden Sedef Adalarını ve denizi görebiliyor. İstanbul’a hem çok yakın hem de İstanbul’dan çok uzağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder